DARKENWALD BLADE †

 

Veel te vroeg moesten we afscheid nemen van een mooie jonge reu, Darkenwalds Blade  19 mei 2010 - 9 augustus 2011 

Blade is een zoon van Darkenwalds Best of Bulldogs Spike en Saltmountains Juicy. Samen met zijn broertjes en zusjes groeide hij op in onze kennel tot hij bij Mario en Sonja Moree in Hellevoetsluis ging wonen. Hij heeft daar het beste huis gehad wat een bulldog zich maar kan wensen. Veel aandacht, veel spelen, heel veel liefde en met veel plezier shows bezocht waar hij vaak in de prijzen viel. Hij groeide uit tot een veelbelovende Amerikaanse bulldog.

Tot deze zomer een aandoening in zijn hersenen werd geconstateerd die niet te verhelpen was. Hij is bij ons teruggekomen waar we wilden afwachten hoe het zich zou ontwikkelen, hij kon hier op zachte grond lopen en we hoopten dat het beter zou gaan. Een beetje denken tegen beter weten in maar we hoopten zo dat we hem konden behouden.
Het mocht niet zo zijn, een echt hondeleven zat er voor Blade niet in en samen met Mario en Sonja hebben we besloten hem te laten gaan. Een van de allermoeilijkste beslissingen die mensen die honden hebben soms moeten nemen en we troosten ons dat we hem alle kansen hebben gegeven.

Blade's bijnaam was Terror en we moeten door onze tranen heen lachen als we horen hoe hij gesteld was op 'zijn gezin' en dat verdedigde waar hij dacht dat het nodig was en soms ook zonder dat het nodig was, hij kon daar erg ver in gaan. Het zij hem vergeven, het zijn de bulldog eigenschappen die we zo in dit ras waarderen en Blade was een van de besten van zijn ras.
Inderdaad, rest in peace Blade, tot ziens straks bij de Rainbow Bridge.